dagen

sitter och glor p tv just nu. Ska snart dra hem. Då ska jag bara byta om och så, så ska jag dra ner till stan och köpa en tröja och ev sola.. Va ett tag sen nu. Sen hem och plugga så ska jag till räkan sen. Blir ett lätt ridpass för honom  för han tävlade i går. Laget kom 1:a. 
Finaste älskling, älskar dig mest av allt <3 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Skolan

Dagen i dag dååå, ritade av någon hamlet sak som vi kolla film i går. Jag och Madde rita någon Borg ? Haha. Så satt oliver & Matias med oss och flummade lite. Sä gjorde det vi fram till lunch. Sen vid lunch cykla jag & Linn till stan och åt donken med några killar. Sen chilla vi omkring på stan en stund. Så drog vi till ungdoms mottagningen, för hela klassen skulle dit. Jag & Linn kom typ en timme innan så vi satt och kolla på film på telefonen. Sen kom resten så drog vi upp. Prata om massa olika & kolla film. Sen sluta typ kvart i 3. Ganska chill dag faktiskt ! Tog Bussen hem & bytte om och drog till stallet.

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Ridit räkan

Är på väg hem i från stallet nu. Har ridit räkan 3 dagar i rad nu, plööö vad stark han är ! Övade på galopp ombyten i dag gick de rätt så bra ! Ska fortsätta träna på det. Han är ju satans pigg & het & piss stark. Sitter där uppe som en vante. Är nöjd i allafall. I morgon blit det att rida chilli. Tar en barbacka tur för jag får igenom han mest då!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Saknar dig så sjukt mycket

Munsboro Dandy <3

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Tillbaka till bloggen

Har levt i min lilla bubbla under hela veckan, har varit helt off. Men rensa allt i går när Jag & Mimmi va ute & pw 6 km typ. Skönt! Ska försöka hålla i gång träningen nu. Hur som helst är på väg till stallet nu. 2 hästar ska ridas, gnista & chilli. Gnista har inte gått ordentligt på 2 veckor, detta kan bli intressant haha. Sen i kväll massa plugg för jag har prov i morgon i idrott. Skriver mer senare.

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


9 april

Inte bloggat på ett tag, men har inte pallat. Skolan i gång nu, är helt off när jag kommer hem, trött o shit.
Hoppas jag blir piggare till nästa vecka, men de blir ju så efter lov typ.
Men skolan har varit ganska najs dem har två dagarna. I går började vi med engelska, tyska och So ganska chill. Sen idrott & SNS. på snsen kolla vi film om massa skit bland annat om Adolf Hitler för vi ska jobba med första världs kriget. Hahaha, flummade typ sönder med Doris. Fett skön brutta asså. Sen när vi hade slutat flummade jag runt lite och så skulle jag göra komplitering  i so. Så satt stefan och fanny där så satt och snacka med dem också. Men är fett glad för jag fick det jag ville, äntligen börjar det ge lite resultat i skolan!
 
Idag, börja med So, började med genomgång, sen jobba fritt, jag och Moa flummade omkring lite. Sen engelska, skulle läsa några böcker, vi satt mest och snacka. Sen matte, Tony tillbaka. Sjukt skönt alltså!  Inte fått tillbaka proven än men kommer vara katastrof i know that. Sen lunch och rast. Jag och madde va omkring lite. Sen No, genomgång hela lektionen blä! fast de va chill för man behövde inte skriva någonting utom Lisen skrev till oss. Sen satt jag och snacka med Moa och Rasmus ett tag, sen drog jag ner till idrotten. Fys, men vart inte så mycket för mig haha, för jag fuska lite oså. Sen tyska. Jag, Agnes & Doris gjorde klart allt på typ 20 minuter och vi har typ lektion 1 timme och 10 minuter, så jag och fredda typ skulle kolla vem som va starkast och försökte typ brotta ner den andra eller någonting haha. Sen sluta en kvart tidigare. Så vänta jag på madde så va vi kvar på stuga. Har idrotts prov på fredag, uch! Suttit och pluggat i 4 timmar i dag. Ska läsa svenska boken sen med och duscha.
 
I morgon blir det ganska chill, sov morgon till halv 10, sen slutar tjugo i 4.
Men helt okej chill lektioner.
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Sanningar om mig

1. Jag är mörkrädd
2. Jag är livrädd för ormar
3. Jag har svårt för att lita på folk
4. Jag har 2 bästa vänner
5. Jag hatar igentligen skräckfilmer för jag kan inte sova efter på några dagar.
6. Jag älskar kriminalar filmer, som Maria wern, Dicte osv.
7. Jag kan va väldigt dryg.
8. Jag är rädd för såna här spöken osv.
9. Jag tycker inte om att bara hemma själv på kvällen.
10. Jag älskar både chilli & räkan enormt mycket. Skulle Inte kunna välja mellan dem två.
11. Just nu tänker jag på en person hela tiden..
12. Nu ska jag sova

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Färgat håret

Mamma har färgat håret på mig nu, svart. Vart as bra !
Sitter även & pluggar SO, blä !
Morgon dagen kommer spenderas med familjen wygler i Stockholm. Frida ska tävla , sen resten av tiden måste jag plugga ! För resten av helgen är planerad. Spendera sista tiden av lovet med underbara människor.

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Stan

Kom precis hem i från stan. Är hos Lisa nu. Vi chillar & lyssnar musik. Köpte lite på stan bilder kommer senare. Drar hem skapligt och pluggar & färgar håret. Hatar verkligen alla äckliga läxor !
I morgon följer jag ev med Frida när hon ska tävla i laget med Viggo, kul kul!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Smink

Köpte nytt smink i lördags innan bion med Johanna.
Köpte en rocket mascara 109 kr
Någon bb crème om man typ är svart under ögons eller något sånt 99 kr
Ögonbryns penna 50 kr ?
Någon pensel 30 kr
Smink för nästan 300 fick lite smått panik efter haha, och jag behövde typ ingenting förrutom mascaran..

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


godnatt

oj, min statestik flög upp typ, vilket är jätte kul. Men sitter och typ bombar Jonas och Madde.
Ska snart gå och lägga mig är ganska trött nu, och upp tidigt i morgon. Ska på stan med Lisa, hoppas jag hittar några snygga kläder. Sen måste jag även plugga så ska mamma färga håret på mig. Så jag får bort min utväxt som syns typ 1 KM bort.... inga mer planer, ska sova nu, om jag kan för de är något läskigt på TV och jag vågar inte gå fram och byta kanal :'( Bloggar mer i morgon, god natt.
 
 
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Hur räkan är i hantering, ridning osv

Hantering:
I hanteringen är räkan snäll står där och glor när man borstar honom osv. Skulle aldrig sparkas/bitas eller göra någonting. Också en barnvänlig ponny som vem som helst skulle kunna ta hand om. Snäll i boxen, snäll att duscha och snäll att ha och göra med överallt. även sadling och sånt så står han bara och glor. Skönt att han inte försöker bitas osv när man spänner sadel jorden att han är snäll osv. I lastningen tror jag han kan vara lite trälig att få in, men oftast går det ganska fort att få in han, inga större problem!
 
Ridning - dressyr:
I dressyren är han fin som sjutton, ett jätte fint dressyr steg. Man måste vara väldigt hård i handen. Han är med känslig för skänkel än för hand. Han kan va lite seg i början men efter man har galoperat en gång så får han krut Ganska lätt att jobba i form när man hittar stödet. Men väldigt svår när man inte kan rida honom. För man måste va väldigt hård i handen hela tiden, annars tar han inte stödet. Han kan även va lite het och studsig. Allt beror lite på vilket bett han har. Men tror även att han kommer kunna gå långt inom dressyren också för han har ett väldigt fint steg !
 
Ridning- hoppning
I hoppningen är räkan väääldigt pigg lite het och kan vara väldigt studsig. Men skulle absolut inte säga att han är tittig. Hoppar väll allting bara man rider och håller i lixom. Man kan inte bara sitta där och glo som att han gör allting själv. Då gasar han som en idiot mot hindret och sedan inser att de inte går och stannar. Även hålla koll på avstånd, se om man måste ta ett stort språng och trycka på han eller korta in och ta extra och massa sånt. Jag tycker att han är lätt att hoppa för att jag hittar ett stöd på honom och Bella är med och säger hur jag ska göra osv. Men han hoppar nästan allting, om man är bestämd , rider och håller stöd. Absolut ingen nybörjar ponny kan jag lova! Men hoppar fint som skjutton. Den ponnyn kommer i alla fall säkert komma till LA - MSVB i hoppning. Grym kapacitet.
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Hur chilli är i hantering , ridning osv.

I hanteringen är chilli snäll och lugn. När man borstar honom så står han och sover och typ står och tittar vad man gör böjer bak huvudet för att se om man har godis osv. Men han står helt still samtidigt som han är social. Han skulle aldrig bitas eller sparkas. Never never never att han skulle, en riktig barn ponny i hanteringen som vem som helst kan pyssla om. Han är helt okomplicerad. Lika så när man sadlar och sånt han bryr sig inte.
När man går med honom ute eller i stallgången så följer han efter som en liten hund. Han är ganska gossig. Eller han är med gossig mot mig än mot mamma & pappa. Han är även snäll i boxen , man kan borsta, plocka av och på grejer i boxen om man känner fört för han står ändå bara där. Han är dock rädd för klippmaskinen.
 
Ridningen - Dressyr :
Han är mycket häst att rida. En väldigt svår ponny, gör abssolut ingenting gratis. Man måste jobba häcken med honom. När man kortar tyglarna drar han upp huvudet som en kamel på direkten. Sen så kan han gå leta saker att vara rädd för. Tex sträck på väggen, de kommer en vit sak som är överallt i underlaget så är den vita saken större än den andra så kan han hoppa till för det eller för sin skugga. Han är ganska tittig så. Men när man väl sätter honom i arbete så bryr han sig typ inte. Han lyssnar väldigt bra på skänkel och flyttar bra. Väldigt svår att få ner i form. Men jag har ju inte riditt han så länge än, får väll tipps sen av dressyr tränare osv. Men han är väldigt svår och mycket ponny. lyssnar annars ganska bra !
 
Ridningen - Hoppning:
I hoppningen just nu är han ganska tittig, eller inte tittig så men det är typ första gångerna man kommer kan han stanna eller så. Men har man kommit över 1 gång då är det inga problem att komma över igen, då bryr han sig inte ett skit. Titthinder, dom gångerna på pay and jumpen brydde han sig ju inte så mycket. Han är ganska svår ponny, antingen kan han vara jätte tittig eller så bryr han sig inte. Man får se när man hoppar honom. Han är bra på att slänga av sin ryttare i hoppningen.. jag tror att  jag har hoppat han 5-6 gånger och rammlat av 4 gånger hähä. Men han blir ganska pigg och lite stark, och han tycker att det är kul !
 
 
 
 
Första gångerna jag red: 
 
Nu:
 
 
Lite skillnad va ?  och mer ska det bli !
Älskar denna ponny enormt mycket <3
 
 
 
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


tonårsbossen

Sitter spikad framför tonårsbossen, veerkar sjukt bra. Missa dock första halvtimmen så får se igen det på datorn sen. Skulle lätt vilja vara med, tänk och få bestämma över mamma och pappas pengar i en månad och kunna shoppa sönder. Paradiiis! :D
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Chilli torsdag - 4 april

 
planen var att hoppa, tog på han saker för att hoppa men planen ändrades när jag kom ner till ridhuset. Dom höll på att bygga oså där nere. Så hade dem ställt byggsaker för hinderstöden så kom inte åt dem, så väntar tills dem har tagit bort dem så jag inte välter och förstör någonting. Så blev lite dressyr i stället. Han kändes ganska mjuk redan från början. Han blir jätte fin när man böjer han och så då går han fint men när man ska ha han rak så går han som en kamel, så det är det vi måste träna på, att behålla formen på rakt spår. Ska väll träna för någon dressyr tränare någon dag. Men hur som helst, skritta fram ganska länge, sen traven. Jobbade lite serpentiner, volter och att han skulle ha framdelen utanför spåret och sånt. Jobbade mest trav och skritt. Sen tog jag lite galopp med. Red i ca en timme. På slutet så skritta jag utanför på utebanan. Då blev han rätt så fin! Men som sagt så är det de raka spåret vi måste träna på. Vi får träna mer på hela formen. Men när han väl går där, då är han sååååå fin !
Bilder från i dag:
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Till stallet

Sitter i bilen & dunkar musik nu. Är på väg till stallet, fett varmt ute, SKÖNT! Bort med alla tjocka kläder. Står hoppning på schemat & kameran hänkar. Får även se om de blir någon film.
Tänkte skriva ett inlägg om hur räkan är att rida & ett om hur chilli är att rida, hantering & allt. Göt det sen när jag har datorn. Ska även svara på era kommentarer.
Vi höra senare, puss.

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Räkan 3 april - bildbomb 2

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


God morgon

Vakna för en stund sen & kunde inte somna om så läste mig tråkiga svenska bok vinterviken en stund. Sitter & glor på tv just nu. Ska snart sätta mig och plugga en stund innan stallet.

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


hoppning på schemat

Lagt in en bild bomb på mig & räkan i morgon också.
Morgondagens planer är att gå upp skapligt och plugga So & idrott. Kul? fast nae.
sen kommer mamma och hämtar mig så ska jag till stallet och rida chilli. Står hoppning på schemat. Får  vi väll se hur det går. Tar med kameran så får mamma vara fotograf !
Sen efter stallet blir det antaligen att plugga, det behövs nu !
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Räkan 3 april - bildbomb 1

 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


räkan 3 april

Varit med Bella hela dagen.
Drog till stallet vid halv 2, så mocka vi, fixa mat borsta och allt sånt. Sen tog vi med räkan ut och fota ute. Red lite där. Va väll typ där i en timme. Sen gick vi tillbaka till stallet och lämna han. Sen hjälpte vi bellas kompis att lös galoppera hennes ponny, och sen med insläppet. Sen drog vi hem till Bella vid halv 5 tror jag ?
så kolla vi datorn, alla bilder åt pizza snacka och hade allmänt kul haha!
Sen kom mamma och hämta mig vid halv 8. Så drog jag hem till pappa. Så sitter vid datorn just nu & gör ingenting typ. Är typ as trött och ont i huvudet. Ska väll snart sova.
Kommer massa bilder från i dag:
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Swag

Godmorgon.
Skulle gå upp vid 9 men va så trött så kom inte upp hähä. Men nu är jag vaken i alla fall ^^ ska ta lite frulle & göra lite läxor. Bland annat läsa min äckligt tråkiga svenska bok vinterviken som suger lite swag.
Jag & Bella ska fota räkan i dag, så Kommer antaligen massor utav bilder senare. Ni får ha de så bra swag.

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Trött

Sent inlägg klockan är typ 1 nu. Kan inte sova men ska försöka iallafall är as trött ! Är hungrig & shit men orkar inte gå upp.
Träffa Lisa runt 3 idag i allafall . Va hemma hos henne där i typ 30 min? Så va vi med en till. Sen drog vi till stallet hjälpte henne lite.
Sen runt 6 drog jag hem & bytte om & åt. Så drog jag till Lisa igen, vi satt typ bara vid datorn & skypa med några randoms, fast dom va as skysta .
Drog hem vid 10, köpte godis. Sen snackat med Madde i tele, och snackat med lite annat härligt folk. Ganska najs dag i allafall!
Saknar min underbara Madde som fan dock !


Morgondagens planer blir att plugga lite innan stallet. Sen drar jag till stallet vid halv 2? Sen efter det så har jag inga planer , antaligen träffa någon kompis eller så.

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Johan Falk kodnamn lisa

Otroligt bra film, Typ den bästa filmen jag har sett ! Bästa av alla Johan Falk fimer! Rekomenderar stort till att se den!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Stallet

Sitter i soffan & chillar , har precis dushat oså. Ska gå & sminka mig & fixa mig så ska jag träffa Lisa så ska vi ut till hennes ponny. Länge sen jag träffa henne, saknat henne! Får väll se vad vi hittar på sen! Nu har jag i allafall fått tillbaka internet så jg kan blogga !

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Bio time

Bio med mammis nu, Johan Falk Kodnamn Lisa. Verkar sjukt bra!
 
(bild google)
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


April

Ny månad, nya möjligheter. Våååår, bort med vinterkläderna och snart fram med sommar kläder. Börjar bli varmt ute nu. Inte lika långt kvar till sommaren och sommar lovet. Bara jag som längtar som en tok ?
tumblr_mkk7d8ya8z1rg3ql7o1_500_large
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


tränings verk

God morgon människor. Vakna för en stund sen. Satt uppe till halv 3 i går. Men då fick ja så sjukt tråkigt eftersom alla gick och la sig så då gick jag också och la mig.  Har sån tränings verk  i hela kroppen för jag och pappa spelade badminton i en timme i går. Sjukt jobbigt men träning i alla fall :D
Dagens planer i alla fall, typ fixa mig och dra ut och träffa en kompis. Sen kanske gå på bio med mammsi. Johan Falk kodnamn Lisa. Älskar verkligen dessa filmer. Sedan får vi se vart dagen leder mig. Extremt skönt med lov i alla fall, bara njuta av livet typ.
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Melview Prince

 
 
 
 
 
 
 
Btw ja vet att täcket har åkt ner ^^
Några bilder från i lördags. Fina underbara chilli. Älskar han sååå mycket!
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


RSS 2.0