Hur räkan är i hantering, ridning osv

Hantering:
I hanteringen är räkan snäll står där och glor när man borstar honom osv. Skulle aldrig sparkas/bitas eller göra någonting. Också en barnvänlig ponny som vem som helst skulle kunna ta hand om. Snäll i boxen, snäll att duscha och snäll att ha och göra med överallt. även sadling och sånt så står han bara och glor. Skönt att han inte försöker bitas osv när man spänner sadel jorden att han är snäll osv. I lastningen tror jag han kan vara lite trälig att få in, men oftast går det ganska fort att få in han, inga större problem!
 
Ridning - dressyr:
I dressyren är han fin som sjutton, ett jätte fint dressyr steg. Man måste vara väldigt hård i handen. Han är med känslig för skänkel än för hand. Han kan va lite seg i början men efter man har galoperat en gång så får han krut Ganska lätt att jobba i form när man hittar stödet. Men väldigt svår när man inte kan rida honom. För man måste va väldigt hård i handen hela tiden, annars tar han inte stödet. Han kan även va lite het och studsig. Allt beror lite på vilket bett han har. Men tror även att han kommer kunna gå långt inom dressyren också för han har ett väldigt fint steg !
 
Ridning- hoppning
I hoppningen är räkan väääldigt pigg lite het och kan vara väldigt studsig. Men skulle absolut inte säga att han är tittig. Hoppar väll allting bara man rider och håller i lixom. Man kan inte bara sitta där och glo som att han gör allting själv. Då gasar han som en idiot mot hindret och sedan inser att de inte går och stannar. Även hålla koll på avstånd, se om man måste ta ett stort språng och trycka på han eller korta in och ta extra och massa sånt. Jag tycker att han är lätt att hoppa för att jag hittar ett stöd på honom och Bella är med och säger hur jag ska göra osv. Men han hoppar nästan allting, om man är bestämd , rider och håller stöd. Absolut ingen nybörjar ponny kan jag lova! Men hoppar fint som skjutton. Den ponnyn kommer i alla fall säkert komma till LA - MSVB i hoppning. Grym kapacitet.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ebba

Åh vilken fin häst! :D

2013-04-05 @ 09:11:54
URL: http://northons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0