Hur chilli är i hantering , ridning osv.

I hanteringen är chilli snäll och lugn. När man borstar honom så står han och sover och typ står och tittar vad man gör böjer bak huvudet för att se om man har godis osv. Men han står helt still samtidigt som han är social. Han skulle aldrig bitas eller sparkas. Never never never att han skulle, en riktig barn ponny i hanteringen som vem som helst kan pyssla om. Han är helt okomplicerad. Lika så när man sadlar och sånt han bryr sig inte.
När man går med honom ute eller i stallgången så följer han efter som en liten hund. Han är ganska gossig. Eller han är med gossig mot mig än mot mamma & pappa. Han är även snäll i boxen , man kan borsta, plocka av och på grejer i boxen om man känner fört för han står ändå bara där. Han är dock rädd för klippmaskinen.
 
Ridningen - Dressyr :
Han är mycket häst att rida. En väldigt svår ponny, gör abssolut ingenting gratis. Man måste jobba häcken med honom. När man kortar tyglarna drar han upp huvudet som en kamel på direkten. Sen så kan han gå leta saker att vara rädd för. Tex sträck på väggen, de kommer en vit sak som är överallt i underlaget så är den vita saken större än den andra så kan han hoppa till för det eller för sin skugga. Han är ganska tittig så. Men när man väl sätter honom i arbete så bryr han sig typ inte. Han lyssnar väldigt bra på skänkel och flyttar bra. Väldigt svår att få ner i form. Men jag har ju inte riditt han så länge än, får väll tipps sen av dressyr tränare osv. Men han är väldigt svår och mycket ponny. lyssnar annars ganska bra !
 
Ridningen - Hoppning:
I hoppningen just nu är han ganska tittig, eller inte tittig så men det är typ första gångerna man kommer kan han stanna eller så. Men har man kommit över 1 gång då är det inga problem att komma över igen, då bryr han sig inte ett skit. Titthinder, dom gångerna på pay and jumpen brydde han sig ju inte så mycket. Han är ganska svår ponny, antingen kan han vara jätte tittig eller så bryr han sig inte. Man får se när man hoppar honom. Han är bra på att slänga av sin ryttare i hoppningen.. jag tror att  jag har hoppat han 5-6 gånger och rammlat av 4 gånger hähä. Men han blir ganska pigg och lite stark, och han tycker att det är kul !
 
 
 
 
Första gångerna jag red: 
 
Nu:
 
 
Lite skillnad va ?  och mer ska det bli !
Älskar denna ponny enormt mycket <3
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0