Hoppning på räkan!

Hoppade räkan i tisdags. Började med att plocka fram hinder så gick mamma med räkan. Sen så skrittade jag lite & så började jag trava och jobba honom lite där, lite skänkelvikning och böjda spår osv..
Sen en galopp i varje varv, så fick han skritta lite tills isabelle kom. När hon kom började vi först med lite dressyr för att han bli väldigt pigg i dressyren & är lite speciell. Sen började vi jobba med lite bommar & ett hinder på volten. Det gick bra !  Sen trav hoppade ett hinder en gång. Så började hoppa i galopp på ett vanligt räcke på typ 60. Sen kom på ett teknik hinder på 70 typ. Sen hoppade ett rött räcke på typ 70. Sen slog vi i hop allt till en bana som jag hoppa en gång, ett hinder låg på 90, det gick bra, men han blev väldigt pigg och bara sprang så la en volt och fortsatte, men han kändes jätte fin genom banan.,. Det gick bra, sen slog vi i hop til en oxer. Så vi avslutade med den och den låg på 90, och han kom så sjukt bra på den, han va så sjuuuuukt fin , bara flög över. Helt klart nöjdast med det hindret. Men han är väldigt speciell, blir lite het & stark. Så man måste ha han i typ en samlad galopp till hindrena. och efter hindrena drog han som fan haha, liten studs boll då! 
Men är jätte nöjd, isabelle tyckte också han såg jätte fin ut och att jag klarade han bra. För att han är en väldigt svår och speciell ponny som inte vem som helst kan sätta sig upp på. Men klarar man honom är han en riktigt rolig ponny att rida, i promise!  jag är så glad att jag har fått chansen att rida honom och hjälpa till med honom !
Men om man inte har han typ sammlad i en lagom glopp till hindrena så går det typ i 200.  Men älskar verkligen den där lille ponnyn! Synd att vi inte filma, men får göra det någon annan gång :D
 
Ska snart till stallet och rida honom, ska nog träna på en volt med öppna och slutna och lite skänkelvikning & tempo växlingar. Sen efter stallet ska jag plugga SO .
Photo: Två:a i LC+5 och vinst i LB bästa ponny du äger <3
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Är så sjukt glad över att jag har dig <3

Underbara vän , alla borde vilja ha en sån vän som dig, älskar dig fina underbara vän <3
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Torsdag 29 november

 
Tja tja bloggäään !
slutade 10 över 2 i dag, ganska tidigt men skönt !
Började vid kl 10 över 8, kom typ nästan försent som vanligt ^^ hade i allafall innebandy speciallicering, sjukt boring...Så jag satt på bänken hela tiden typ. Sen svenska, men innan svenskan så fick vi reda på betygen vad vi fick i SO , och jag fick ett A i franska revolutionen/historia !  Snacka om stotl. Kanske inte går så dåligt i allt som jag tror ? kanske är ganska bra iaf ? bara måste tro på mig själv ! I morgon ska jag iallafall ta reda på vad jag fick kemi.. hade inget att komplitera iaf, så det låter ju bra ! Men i allafall, svenskan så jobbar vi med nordiska språken, så ska vi ha redovisning... 3 minuter per person & jag har bara 2 min än sålänge. ¨Får skriva in något skit bara.. Sen lucnh, äckligt som vanligt... Så hade vi engelska, vi skullr skriva om en gift text, gick ganska bra I think ?
Sen matte, satt med jesper, vi satt o snacka med basse & fredda, sjukt kul ! Vi flumma hela lektionen typ. Men jag gjorde några tal också. Men sen palla inte jobba mer så jag sa att jag skulle på toa, så va lulle där ute, sen kom matte, madde & bea också. haha så vi snacka lite & chilla. Sen bråtta madde ner mig för vi hade tävling om vem som kom in i klassrummet först... bajs unge <3
Sen slutade vi.
 
Sen när jag kom hem chillade jag bara lite & åt lite. Sen satte mig vid datorn. Ska snart ta på mig stall kläder & dra till stallet & rida räkan. Hoppade ju han i tisdags, ett inlägg om det kommer snart !
Ska försöka lägga in outfit också !
 
Måste bara säga att allt känns så jääävla bra nu... Det börjar gå bra på proven oså i skolan, allt typ känns bra i skolan. Det går bra i stallet osååå, allt är underbart !
 
Har bara kvar 1 so prov & 1 so inlämning nästa vecka & 1  matte prov nästa vecka & 1 svenska redovisning nästa vecka. Sen veckan efter det är de är det bara 1 svenska prov sen är det inget mer sånt skit för terminen tror jag inte ? känns så sjukt skönt!  så är typ halva 8 gått !  wiiooo !
 
Juste inte långt kvar tills jag fyller 15, byxmyndig, får köra moppe om jag tar moppe kort, får köpa redbull, gå på massa bio filmer jag igentligen inte får nu. Allt är typ parfekt när man är 15. HAr redan börjat planera lite! 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


tagg tagg tagg!

Sitter och taggar in för komplitering & prov i morgon med dunkade musik & gooodis!
Bästa taggen eveeeeeer !  och snckar med underbara vänner också såååklart!
Bästa låten ever luckiest girl , mumms alltså ! Den som är i portkod 1321 allså!
 
sex? nothanks!  my life fuck me everyday !
So fucking true !
 
 
 
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Dagens planer

Dagens planer i dag då. Vaknade precis, ska snart gå upp & äta frulle/mat. Sen sätta mig vid datorn & plugga lite no, So & engelska. Om jag hinder kanske jag fixar lite med bloggen också. Sen fixa mig & så ska jg möta upp Linn på stan & gå på bio. Vi ska se twilight. Sen efter bion blir det väll bara hem & fortsätta plugga & kolla solsidan. Inga direkt jätte planer för dagen. Men måste verkligen plugga. Även om jag inte vill! Har 3 olika prov i 3 veckor i rad nu!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Ridpass på tuff

Red tuff i går! Vi hoppade.
Började med att trava över bommar som låg på medellinjen & sen skulle man svänga till ett par andra bommar så man kom som en 8:a. Så vi tränade lite på att svänga oså. Sen började vi trav hoppa på ett litet kryss på medellinjen. Kom man från vänster håll så skulle man svänga till höger efter hindret. Sen la vi uupp dom andra bommarna så det blev ett hinder så hoppa vi samma övning som vi gjorde i trav fast i galopp & med hinder. Gick jätte bra! Sen va vi på en linje först va det ett räcke sen 6 galopp språng (för mig) till en oxer. Så skulle man räkna galopp språng första gången, andra gången skulle man få
Plats med ett till galopp språng och tredje gången skulle man minska ett. Gick jätte bra alla 3 gångerna. Sen satte vi i hopp allt till en bana & så höjde hon hindrena så dom låg på kanske 80-85-90? Haha något sånt va det väll. Suger på att gissa hinder höjd! Men banan gick också sjukt bra! Är så himmla nöjd
Med hopp passet! Tuff verkade också tycka att det var kul!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Love you beeeestis maddeeee ❤

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Hemmaaaaa

Tja tja bitches! Haha nä skoja !
Men kom precis hem i från stallet. Red två stycken hästar i dag . 🐴 först calle. Längden lädrens två hål & de gick mycket bättre. Men oj vad sur han blev för jag kom åt honom bättre haha. Gulle! Men red inte så länge, för de ca ganska trångt. Sen prov red jag en stor häst i stallet för att Calle åker ju om en vecka. Och först kolla jag nät ägaren red & sen hoppa jag upp. Skritta lite först, och sen trava. Växla lite mellan trav & skritt för att känns på gas & Bromms. Red lite volter , serpentiner oså. Sen galopp. Och jisses vad stark hon är. Fast det är ju kul men stark som satan. En svårt häst säger jag bara, men hennes steg, sadeln , stigbyglarna mums! Ja allt va typ parfekt med henne! Rolig att rida va hon verkligen. Men ställde inga krav utom bara känna på henne. Men tror jag skulle prov rida henne igen?(: kul kul! Hon är
Även en liten ninja heeeest. Hon kan sparka lite i ridningen. Haha Gulle! Jag kommer väll flyga i väg som ett flygplan ✈ haha nerrå! Men nu ska jag typ plugga regering, dusha & sova ! Hoppas på en bättre dag i morgon ! Puss människor !


Haha korna i stallet verkar också ha ett roligt liv ^^

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


21 november

kom hem från skolan för typ en och en halv timme sen. Har bara typ sttit vid datorn & ätit mellis. Ska snart dra & plugga so, no & engelska. sen så ska jag bara choilla resten av kvällen.. Är ganska trött i dag efter skolan. Lite irriterad på vissa saker. Men det är väll över tills i morgon, hoppas jag ! Tur att jag har mina älskade vänner Linn & Mooa i allafall ! Best forever är dom!
Har inte gjort något speciellt i dag på lektionerna. Men längtar tills på söndag för då ska jag, linn & linns moster gå på bio. Twilight breaking down part 2. Sjukt najs alltså !
Ska lägga mig tidig i dag, så ska börja med läxorna snart. Sen äta & ducha o sova eller kolla tv en stund. Inget intressant alltså.
Men kanske slänger in ett inlägg i går om ridpasset om räkan oså.., aa , men puss !

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Dagen 19 november

Har inte bloggat på ett tag.Men har inte haft någon lust eller ork eller tid. Bloggen ska lixom bara vara något som är på sidan och jag gör för kul lixom !
Men ao, i dag har jag varit i skolan.
Började med engelska. kom typ försent. Men läraren brydde sig ändå inte. Så jobba vi med uppfinningar i grupper. Fick va med maja, men alla andra va 3 st. Men aja. Sen hade vi tyska. Jobbbade med ett häfte & gjorde läxförhör.
Gick väll helt okej! Sen SO, fick reda på att vi skulle ha en inämnings uppgift & ett prov. Och jag fattar nada av hela skiten. Sen lunch. Satt med några tjejer & några killar. Men åt lite fort sen drog jag. Så gick jag ner & bytte om. Väntade på Bea. När hon kom så snacka jag med henne. Så hade vi idrott. Vi spelade basket. Vårat lag var klockrent alltså ! vann alla matcher. Och jag gjorde ett mål som var 3 poängare. Stolt... haha. Men vi vann över alla hela tiden. Sen hade vi SNS, vi kollade på film i en timme om vad som händer i kroppen när man har barn haha!  Äcklig & dålig film. Satt o snacka med Linn i stället. Sen sista halvtimmen så jobbade vi med frågor om att göra Abort. sen slutade vi kvart över 3. Drog hem. Bytte om och drog till rusta. Skulle kolla på en sak men den fanns inte. Men köote lite ansikskrämer & ansikts masker. Sen köpte donken & drog till stallet. Fixade & gosa lite med Calle. Sen red jag honom. Vill bara försöka hitta stödet igen. Men typ omöjligt. Jag är ju ganska stor på honom. Men han åker ju ändå nästa helg :'/ så ska gå upp till storhäst då. Något som är lagom åt mig. Sen drog jag hem & bada. Så tog jag en ansiktsmask. Så har jag ätit oså. Sen bara suttit vid datorn. Men ska borsta tänderna nu & gå o lägga mig så. Vi hörs!
 
Puss :)

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


hos Madde

sitter hemma hos madde just nu. Sov här i natt. Vi har precis kollat på Irene Huss. Den var ganska bra !
Vi snart göra i ordning oss för pappa kommer snart. Ska till stallet då & fixxa o rida calle. Sen när jag kommer hem ska jag slänga mig i ett bad & plugga NO och engelska, Sen ska jag bara glo på Solsidan och beck o chilla tills i morgon.  Ingen speciell dag alltså. Men skriver mer om kvällen senare.
 
Snacka om att helgen går fort. Känns som att de var fredag i går.. Men aja... Inte långt kvar till jullov tror jag inte i allafall.. Men måste fixa mig nu ! Puusss o kram, skumbanan ;D
 
 
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Tv

Sitter & glor på tv just nu. Ska snart dra
Och fixa mig, ska rida lektion kl 1-2 så åker typ 12:15 eller något sånt. Åker till morfar direkten. För det är ju sån här fars dag i morgon. Inget Speciellt.

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Shopping

Va på stan med Madde i dag. Fick med mig lite saker hem. Hitta Dock ingen stickad tröja. Men jag & Madde ska på hageby i morgon. Hoppas jag hittat någon då. Men köpte: en sak man har Runt tofsen, ett armband , tre par troser & en halv t-shirt!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


ridpasset räkan

Red ju som sagt räkan i går. Tog ett lite skarpare bett.
Skritta fram ganska länge. Sen började jobba honom i skritten & sen började trava. Travade på böjda spår & lite varigerade saker. Travade ganska länge. Sen galopp! Han gick så fint & samlat i galoppen. Hitta verkligen ett as bra stöd i går. Han är ingen lätt ponny !  Han är ganska svår att jobba i form osv. Direkt när jag tappar stödet så rammlar han ut formen typ. Men han var as fin racer räkaaaaaaaan. Mot slutet vart han ganska trött och försökte ta sig undan jobbet.. Men han lyckades inte så bra! Är grymt nöjd med honom i går !

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Uppdatering

Uppdatering kan bero på lite hur mycket läxor jag har ! I morgon har jag typ SO prov & så har jag lite andra läxor ! Men ska försöka hålla uppdateringen!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Rispasset i dag..

När jag kom i ridhuset var det typ 6 st där inne.. Men i allafall, skrittade fram länge idag & travade länge. Flyttade han lite för skänkeln och red på böjda spår. Först va han ganska stel, men släppte sen.. Så i slutet satt jag ner lite & han gick fin fint! Jobbade mest trav jobb i dag. Är nöjd med honom. Ska fortsätta med formen & försöka jobba med den & hitta mer knappar & få den mer stadig! Så det ska jag jobba med på torsdag & på söndag ska jag nog rida ut.. Beroende på väder! Men är
Nöjd honom i dag! Han har också blivit gladare i dag ville han stå & gosa i boxen. Annars brukar han bara vara allmänt arg i boxen...
Älskar den fina ponnyn!

I morgon ska jag rida räkan. Ska rida böjda spår & sitta ner mycket så jg kommer ner i sadeln & försöka hitta lite knappar. Och köra lite skänkelvikning framdelsvändning. Mycket trav & skritt jobb!

Skriver om Rispasset i morgon! Men har varit mycket nöjd med Calle efter nästan varje ridpass !

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Precis det man vill göra en söndag -_-

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Hos kusin

Är hos min kusin nu. Vi gör inget speciellt. Ska snart hem & då ska jag råplugga so & no kanske matte & engelska vi får se. Sen till stallet och rida Calle.. Ska nog jobba han som jag gjorde förra gången.. Sen hem och plugga resten av dagen! Det behövs verkligen .. Sen kolla solsidan. Ingen avancerad dag direkt !

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Ridlektion 3 november

kom hem från stallet för 2 timmar sen typ. Har ätit & badat lite. Skulle fixa min kusins dator nu med bilderna med det fungerade inte. Så hon får tillbaka den i morgon eller något. När jag har hunnit fixat bilderna i allafall.. Eftersom jag har ju massor av bilder på mig & Danne där. Och dem vill jag ju ha kvar.
Hur som helst, ridpasset i dag. Skritta, trava & galoppera fram fritt. Han lyssnade bra! 
Sen gick vi in och hoppade. Började med att trav hoppa 2 gånger sen 1 gång i galopp & sen en bara 3 gånger. Första gången var banan på 6-7 hinder. Sen var den på 12 hinder. Men det gick väll ganska bra. Förrutom att han fick fel galopp i svängarna -.- Men jag är nöjd...Dock hoppade vi väldigt lågt.. typ 50 cm ? haha ! Men inte höjden som räknas, utom tekniken ! Hoppas iallafall vi får hoppa högre nästa gång.
 
Nu måste jag dra och plugga ur tråkig SO som vi har prov på tisdag -.- Smart att sätta prov efter lov. Smart skaft!
 
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


calle stärker mitt självförtroende

Vill verkligen inte att calle ska bli såld.. Men det har jag ju veta hela tiden..
Men han är ju inte helt såld än, så hoppas på det bästa nu ! Men han har i allafall stärkt mitt självförtroende jätte mycket i ridningen..han har även gjort så jag känner mig säkrare i min ridning.
Första gången jag red honom va han typ pigg & stark.. Trodde aldrig att jag skulle klara den ponnyn. 3:e gången jag red honom gick vi omkull.. sen 4e gången jag red honom gick han fortfarande som en åsna, trodde aldrig att jag skulle få den ponnyn att gå i form.. Men nope! Gången efter det var han så sjuukt fin! Alltså den ponnyn i dressyren, han blir som en dröm ! Han kan va en pigg bus ponny som man kan busa med, men också en jätte fin dressyr ponniii ! Älskaaaar honom så mycket. Han gör mig så mycket starkare i min ridning.
Älskar dig calle <3

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Godmorgon

Vakna precis , ska snart gå upp & börja skicka bilderna till min dator & plugga lite.. Har ju ett SO prov på tisdag,, uch vad jag hatar det.. Kommer väll få komplitera, men jag är van 😄
Ska
Även rida lektion sen, Sandra sa att jag skulle ha blackburn. Glad tjej is here!😄
Kom på att jag inte åt någon mat i går, bara en hamburgare & 1 macka så är ganska hungrig nu så ska gå och äta😝


Kolla vad små, bilden är bara för typ ett år sedan ☺

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


planer 3 november

dagens planer är då att när jag vaknat ska jag plugga massa SO, engelska & NO.
Sen ska jag rida lektion kl 1-2.. vi ska hoppa..
Sen ska jag hem & fixa mig så ska jag occh emelie dra till stan. Hon skulle fixa någonting.  Sen ska vi ut & springa i skogen. Skönt att springa i bland. Sen ska jag väll plugga lite till & fixa lite med bloggen. Inget avancerat typ!
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


bildbomb del 1 calito

 
 
 
HAHAHA, calle bah amaaaaaaagad den blå saken äter upp mig ^^
Bommen ligger ner på marken men ser ut som den ligger på socker biten & han hoppar från skritt haha !
 
kommer mer bilder i ett annat inlägg i morgon !
 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Ego pic på mig & Calle !

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Inte svårt att få ponniiin att vara nöjd!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Ridpass 1 november

I början när jag kom till stallet så gick vi och hämtade han, han ville in, han stog där vid staketet. Sen så satte vi dit en hö påse så han kunde stå äta , för han brukar vara hungrig när han kommer in & om han inte får mat står han och håller på o styr o massa. Så han fick stå och äta lite :) 
Haha tjejerna i stallet gick och kolla och tyckte typ att de va smart so jag hade satt dit den & att han va bortskämd oså. haha ganska kul ! Men jag borstade honom & mamma fixade mat & mocka! 
Sen när jag red så va han typ hyper pigg i början, gick och trippa lite för att han ville framåt. Sen när jag hade ridit fram honom tog jag en galopp i varje varv och gasa på honom lite och han tyckte att det va så kuuuul !  överlycklig ponnii :D  Sen körde vi lite skänkelvikning och att bogen skulle vara innan för spåret i skritt i båda varven. och lite framdelsvändning oså, han lyssnade ganska bra ! så mycket skritt & trav övningar i dag & lite galopp ! 
Han blev mjuk ganska snabbt av det & så gick han så fiiiint i form. Han vart så sjukt snygg min kille ! Alltid ligga snygg och biffig när han går sååååå fint ! Körde lite volter, serpentiner , halvt igenom. Sen när jag va klar skulle jag hoppa av och gå ut , men innan jag ens hade hoppat av kom det värsta blåsten och det låter ju in i ridhuset, så han bara flyyyyger i väg, och jag har långa tyglar. Som tur va fick jag tag på dem fort. Men han vart verkligen as rädd ! haha min lilla tönt ponni ! Så ögonen va typ as stora & näsan också haha. Så hoppa ja av och han gick typ as nära. Lilla töööönt ponnnnniiii! Sen fixade allt och släppte in han i boxen. 
 
Mycket nöjd med min snygging i dag! 
 
Fick även reda på något tråkigt & det är att en spekulant som redan har provridit honom 1 gång ska komma och provrida igen nästa vecka... dem var alltså intresserade igen.. sjukt tråkigt om han blir såld! men den som köper honom kommer bli mycket nöjd med honom om dem köper honom ! Dressyr ponnii ! 
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


nyyy dator !

Sitter och kollar igenom bilder och rensar o lite så. Ska ju skicka alla på mejlen för att få dem till en annan dator skit jobbigt ju ! För att min kusin ska ha tillbaka sin dator nu som jag har haft i snart ett år, och jag behöver en annan så vi har köpt en begagnad lite spontant av några kompisar. Behöver ju en ganska fort eftersom jag gör mycket på datorn i skolan & jag behöver en helt enkelt!  så då köpte vi en så länge så köper vi väll en ny sen ! 
Hoppas den är bra, vet inte hur den ser ut. Men tror den kommer fungera bra ! Skulle igentligen ha fått den i dag, men han skulle rensa den så får den i morgon & i dag rensar jag min kusins dator & hon får den i morgon ! 
Aja hur som helst, har suttit och plugggat hela morgonen på SO , engelska & stickning. Ska fortsätta med´engelskan snart igen. så får jag göra lite so efter stallet!  Så är jag klar med läxorna. Skönt att ha allt sånt gjort så man bara kan chilla och va med kompisar resten av kvällen !! 
 
(har dock inte fått bilderna på mig & calle av mimmi ännu)
 

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Hatar denna bok!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


Stickar

Sitter & stickar lite nu! Ska göra 5 cm till sen ska jag börja med so & engelska. Skönt att ha sånt gjort innan stallet ! Men ska väll göra lite sen med! Men sånt som märks!

Om

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3221247/images/2012/dsc_0174_190389739.jpg


RSS 2.0